En blog om mine to små mirakler.

22. maj 2012

Et svært indlæg

22. maj 2012  at 13.11
Det her indlæg er rigtig svært for mig at skrive...Forrige gang jeg var ved psykolog tudede jeg for første gang deroppe. Fik åbnet op for noget der ikke har været åbnet for før...
Jeg "lovede" ham at dele det med nogen.... Og allerførst blev det med nogle af de piger jeg er i online mødregruppe med - det er derfra jeg nu henter indlægget og ligger det herud, men det er lidt med rystende hånd af frygt for hvad folk vil sige og tænke.

Jeg går hver evig eneste dag med en kæmpe frygt for at miste Mikkel. Jeg er så bange for at han skal dø. Jeg er bange for at hans sygdom skal komme igen.... Gør den det er der ikke mere at stille op. De kan ikke fjerne mere tarm.
Jeg er SÅ bange :-(

Jeg tør ikke spørge lægerne hvordan prognosen ser ud, for jeg tør ikke få svaret....

Jeg har ikke turde sige det her højt før, ikke engang Carsten kendte til de tanker før jeg fortalte ham det her for nylig.... Det er som om han er kommet videre... Som om at alt det der er sket, bare er gået i glemmebogen og ikke længere er noget vi snakker om... Sådan virker det som om alle andre end jeg har det...
Og jeg skal bare være glad og lykkelig nu.... Og i stedet går jeg hver eneste dag og er bange for at Mikkel skal dø.

Hver gang jeg skifter ham kigger jeg på hans mave for at se om den ser anderledes ud end den plejer.
De billeder jeg har i hovedet, fra da han var et par døgn gammel, hvor de løfter ham op i kuvøsen, efter han han ligget ved mig for første gang, og hans mave er helt grå og har en mærkelig form, de billeder sidder bare fast.

Jeg har ikke delt det med nogen for jeg ved at de vil sige "jamen han er jo rask nu, så det sker ikke".... Men det ved de jo ikke!!!! Og det gør ikke min frygt mindre, tværtimod får det mig bare til at føle mig dum og fjollet over at have de tanker.

Har alle andre bare glemt det hele?
Hvorfor er det forbudt at snakke om det?

Jeg ved godt at nogle måske vælger ikke at snakke om det, fordi de er bange for at gøre mig ked af det.
Det oplevede jeg også efter min søsters død...
Der er bare det ved det, at jeg ikke kan blive mere ked af det end jeg allerede er, ved at tale om det...

Jeg synes det hele er så svært og jeg er så ked af det... Jeg er ikke deprimeret, men bare ked af alt det vi har været igennem...

Skal jeg bare lukke af for det og tænke at det er dumme tanker jeg har...

Så kom det ud.... Det var noget af en overvindelse....

Jeg er som sådan ikke bange for at sige et højt, men jeg er bange for folk reaktion og for at de bare negligere det :-(

Min fantastiske psykolog lovede mig at snakke med dem på H1, hvilket resulterede i at jeg i dag ved vægtkontrol fik en snak med en sygeplejerske og en læge omkring det hele og om min frygt.
Lægen kunne fortælle mig at NEC ikke kan vende tilbage! Ikke sådan som det går med Mikkel nu. Han er 100% udenfor NEC fare.
En anden ting jeg har gået og frygtet er sammenvoksninger i hans tarme, altså at der skulle danne sig arvæv.
Lægen sagde at det stadig godt kunne ske. Jo længere tid der gik hvor Mikkel havde det godt, jo mindre ville risikoen dog blive.
Men det kan ske og det vi skal være opmærksomme på er hvis Mikkel begynder at kaste op.

Mikkel har det godt og han tager fint på.... Vægten i dag sagde 5936g! 606g siden sidst.

Men de her tanker er svære at komme af med. Folk vil jo gerne berolige, sådan ville jeg jo også selv gøre, men det hjælper jo ingenting på tankerne.

Det var rart at høre fra læge og sygeplejerske at det er helt almindeligt at have det sådan og der kan sagtens gå lang tid før jeg er helt rolig omkring det. Så tæt som vi har været på at miste Mikkel, er der ikke noget at sige til at frygten sidder der.
Og mange år fremover vil vi nok reagere med angst/frygt hver gang Mikkel har lidt ondt i maven.
Sådan er det og sådan må det så være. Så længe angsten ikke overtager hele min hverdag og det gør den ikke, det er faktisk allerede lidt lettere nu hvor jeg har sagt det højt.
 

10 kommentarer:

 1. Kæmpe kram, Tina!
  Et eller andet sted, frygter enhver mor at miste sit barn (jeg har det i hvert fald sådan)... men jeg kan altså bare ikke forstille mig hvor hårdt og hvor bange man kan være efter man har været igennem sådan en frygtelig oplevelse som I har! Hvor er det godt du har folk omkring dig, som er villig til at hjælpe dig!
  Håber du kan, på en eller måde, få din frygt og de grimme minder snart ud af systemet! Jeg bliver i hvert fald så glad for jer, hver gang jeg ser et nyt billede af Mikkel... Han er SÅ skøn, Tina!! Og man kan se han trives nu og er en glad dreng! Og så ligner han hans modige og stærke mor på en prik!! ;)

  SvarSlet
 2. jeg kan godt forstå din frygt for om han nu er rask og dine tanker ... jeg er mor til fem alle født fortidligt men er raske ... den ene er så autist og ham tænker jeg da på om han kan klare sig en dag selv ... tror alle som er mor går med tanker om død og sygdom ang ens børn ... så jeg kan godt følge dig :) jeg har fulgt din blog og dine billeder at din lille mand og han er blevet så dejlig rund og sund at se på så glæd dig over at han vokser og tager på :)

  SvarSlet
 3. Først et stort kram <3

  Jeg kender slet ikke til de tanker, du går med Tina - Men jeg tror dog det er helt normalt, når I har været igennem alt det med Mikkel som I har, nogle dage uhyre tæt på at miste ham, og andre dage med opture! Så jeg tror det er helt normalt, og at I begge reagere forskelligt, kan være hårdt for den, som måske reagere kraftigere.. Jeg synes det er godt du er kommet ud med det, det gør det nemmere at snakke om det..

  Og hvor er det dejligt han har taget så fint på, han er nu lækker ham Mirakel Mikkel <3

  SvarSlet
 4. Christa Andersen22. maj 2012 kl. 13.48

  Sødeste Tina ...... Tak for at du deler dine tanker/følelser med "os".
  Hvis jeg skal lukke egoistisk ud, må jeg sige, at det gør mig godt at få lov til at høre, at mine tanker/bekymringer for dig ikke er pyller.
  På een eller anden måde har jeg en indre overbevisning om, at ham lille seje Mikkel sq da nok klarer den fremover, når han nu er nået så langt og udvikler sig så enormt, men jeg er ikke i tvivl om, at det virkelig må være mega svært at være dig.
  Det kan jo heller ikke undgås, at det - på et eller andet niveau - også er svært at være Carsten og Liva, men - du er mor´n og har derfor været aller nærmeste vidne til den angst- og frygtfyldte historie I har gennemgået :)
  Historien kan ingen ændre og fremtiden er ukendt - det kan vi ikke ændre, men vi kan glædes over nuet og forsøge at holde de positive forventninger i toppen.
  Mange varme tanker til dig/jer.

  SvarSlet
 5. Hvor gør det mig ked af at læse at du går rundt med de tanker, ikke så meget din angst for at miste Mikkel, jo også den, men den er da fuldt forståelig. Men mere at du er bange for at vi har glemt og for at vi fordømmer og negligere hvis du taler højt om den angst.

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i at du er bange for at miste Mikkel og at du er meget obs på hver en lille ting ved ham. Jeg vil gerne sige til dig at du ikke skal være bekymret, for der sker ikke mere, men jeg ved hvor meget du har været igennem og din kvote er for længst opbrugt, derfor skulle du jo slet ikke ha oplevet dette, men vi bestemmer ikke selv hvor meget vi skal igennem. Jeg vil i stedet sige, at jeg håber, at det hele kommer til, at flaske sig for dig og din familie nu, I fortjener så meget lykke.

  Jeg ved godt, at vi ikke snakker så meget sammen mere, men du er til en hver tid velkommen til, at læsse af her og du skal ikke være bange for, at blive mødt med fordømmelse.

  Jeg trodser dig lige igen og sender dig et stort knus :)

  Christina

  SvarSlet
 6. Jeg kan ikke sætte mig ind i hvordan du har det - Jeg kan sagtens forstå frygten, jeg har jo også selv børn, men jeg har aldrig været så tæt på at miste dem, som I var op at miste Mikkel og derfor kan jeg heller ikke 100% forstå hvordan du har det.

  Jeg tror på at frygt og sorg bedst håndteres ved at man taler om dem og konfronterer dem - men mest af alt at man anerkender dem. Accepter at du har de følelser, giv dig selv lov til at sørge over den barselsdrøm du ikke fik, de planer der ikke blev til noget og giv dig selv plads og lov til at føle alle de "forbudte" følelser. Det er okay at være ked og vred og sørge.

  SvarSlet
 7. Kære Tina.
  Du SKAL ud med det.. Og alle folk da lader som ingen ting, ved ikke hvad det vil sige at leve med en frygt.
  Det er en naturlig ting, og den skal der være plads til. Både på de gode og dårlige dage..

  Jeg kan slet ikke forstå Mikkel er blevet så stor. Han er et sandt mirakel :)

  SvarSlet
 8. Hej Tina. Jeg faldt over din blog, og blevet meget rørt over at læse dit meget flotte indlæg, den angst og frygt du har haft og til stadig har, er helt reel. Jeg er selv mor til en gut på 2 år, som havde en meget svær start på livet, og hvor vi ingen garanti kunne få, de første på uger på hvordan han ville klare sig, men i dag er han frisk og fræk og er erklæret rask, men frygten og angsten vil altid sidde i en og det tror jeg man skal finde plads til så man kan leve med det. Rigtig meget held og lykke til dig og dine. veligst Maja

  SvarSlet
 9. Hej min skønne veninde. Der er ik noget at sige til at du føler som du gør. Som de andre også skriver, så er du hans mor og vi mødre er jo ekstra bekymrede for vores børn og med det i har været igennem forstår jeg dig fuldt ud. Men mænd er jo bare lidt anderledes indrettet mht til følelser, så måske Carsten først bliver bekymret hvis der kommer en situation i fremtiden, hvilket jeg da ikke håber på for i har været nok igennem med Lille Mikkel. Men du skal bare tage al den tid du skal bruge på dine tanker og slet ik bekymre dig om folk tænker på at du skal komme videre. Det eneste du skal koncentrere dig om er din skønne familie. Stort knus og kram Sally

  SvarSlet
 10. Cuuteeeeeeeee :) måske du kunne tænke dig at deltage i min shopbop give-away? Der blir' trukket 3 vindere ;) her er et link: http://fudjan.com/2012/05/shopbop-give-away/

  Kærligst,
  Fudjan

  SvarSlet

© Miraklerne, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena