En blog om mine to små mirakler.

6. dec. 2011

Mikkels første døgn

6. dec. 2011  at 23.09
Jeg vågnede klokken 6 i morges, det har været lidt svært at sove i nat, men fik da et par timer uden opvågninger. Det er virkelig svært at lægge sig til at sove efter sådan en dag og uden at have sit barn hos sig.

Kl. 8 gik jeg ned til Mikkel så jeg kunne være med til at skifte ham. Han bliver skiftet fast hver 4. time og madet hver 2. time.

Jeg var hos ham igen til stuegang. Han har fået scannet sin hjerne og alt så heldigvis godt ud! Vi har været noget bekymrede efter han jo fik hjertemassage/genoplivning i 4 min.
De forskellige tal på ham så ellers rimelig gode ud, alt taget i betragtning, men han har ondt den bette mand, hvilket jo er klart med den hårde start på livet.

Kl. 12 var jeg igen med til at pusle. Han bliver så ked af det og det er så hårdt at jeg ikke kan tage ham op og trøste ham!

Kl. 14 gik Carsten og jeg endnu engang ned til ham. Vi fik lov at få ham ud af kuvøsen :) jeg skulle ligge med ham på brystet, hud mod hud, i 2 timer. Det var første gang jeg rigtig fik lov at have ham hos mig. De kalder det kængurumetoden.
Først skreg han som en gal, det var ikke alt for sjovt at han faktisk ikke ville være hos mig. Men hans skrøbelige lille krop og sind kan jo slet ikke håndtere det endnu.
Endelig faldt han lidt til ro og lå og sov med sin lille hånd om Carstens ene finger :)
Et par gange blev han igen ked af det, bla. kunne han ikke kapere at jeg lagde min hånd direkte på hans krop :-(
Men jeg kunne heldigvis lulle ham til ro med lidt sagte tyssen.

Kl. 16 skulle han så tilbage i kuvøsen, have en ren ble og puttes. Han blev SÅ gal!!! Sygeplejersken sagde at hun aldrig havde haft så vild en for tidlig født før ;-) det tager vi som et godt tegn!

Kl. 18.30 kom mormor og Liva ud for at se ham. Liva synes ikke han er særlig interessant så vi gik hurtigt igen :)

Kl. 20 stod den igen på pusling af puslingen :)
Nu var der kommet lidt gang i maven og endnu engang blev han stiktosset!!!
Det er godt han kan sige til :)
Han fik c-pap'en af for en stund. Så længe tallene for ilt er gode får han lov til at have den af :)

Nu nærmer klokken sig 23.30 og den står på udmalkning og så kan jeg lige være med til Kl. 24 skiftningen inden jeg går til ro.

Jeg håber meget at han må komme ud til mig i morgen igen. Jeg synes virkelig det er hårdt at jeg ikke aner kan tage ham op. At der skal vaskes og afsprittes hver gang vi skal have hænderne ind til ham. At han ligger dækket til af et tæppe over kuvøsen det meste af dagen. At han ikke bryder sig om at blive rørt for meget ved.
Det er rigtig rigtig hårdt!!!

Vi har sagt ja til samtaler med jordmoder og psykolog, vi ved det er vigtigt at vi får snakket det her igennem med andre og professionelle.

Det er svært at forstå at jeg nu er mor til 2!

Det er svært at jeg ikke kan være ret meget sammen med min store pige. Hun er hos mormor et par dage og så skal jeg til at sove hjemme så længe Mikkel godt kan undvære mig om natten. Jeg er så bange for at forsømme men store lille pige.
Jeg savner hende forfærdeligt!

Jeg glæder mig til vi en dag, ud i fremtiden, kan få Mikkel med hjem så vi igen kan blive en hel familie!

Til slut.... Hvis nogle er interesserede i at læse om for tidligt fødte så har OUH denne folder http://www.ouh.dk/wm235686
Read More

Mikkels vej til verden

  at 10.07
Det startede faktisk allerede onsdag d. 30. November (31+ 4) Jeg kunne ikke gå mange skridt før jeg fik meget voldsomme plukveer.
Jeg kom på sygehuset og blev scannet og min livmoderhals var heldigvis stadig rigtig fin. Lå med måler på og de kunne se at sammentrækningerne kom med ca. 5 min. mellemrum. Var indlagt til torsdag (31+5) hvor jeg fik lov at komme hjem igen, da plukveerne ikke påvirkede livmoderhalsen.

Fredag og lørdag gik stille og roligt.

Søndag (32+1) morgen begyndte jeg at bløde. Hver gang jeg havde været på wc var der blod på papiret og jeg blev ret bekymret. Så omkring kl. 10 måtte vi lige et smut på sygehuset endnu engang. Jeg blev endnu engang tjekket, scannet osv. De kunne ikke se hvor blødningen stammede fra og jeg blev derfor sendt hjem igen, med besked på at slappe af, ingen lange gåture, ingen løft osv.

Vi tog hjem og jeg gik død på sofaen og sov omkring 3 timer!!!! (hvilket jeg senere blev rigtig glad for!)
Søndag aften ved 21 tiden synes jeg at jeg fik nogle trælse plukveer som trak om i lænden. Jeg tog tid på dem de næste 1 1/2 times tid og de kom desværre ret regelmæssigt. Så endnu engang ringede vi på sygehuset. Vi skulle komme derud ligeså stille.
Vi ringede til min mor, som kom og sov hos Liva, der var ingen grund til at vække hende. Så ud på sygehuset det gik. Vi kom på fødegangen og jeg blev endnu engang tjekket og scannet. Min livmoderhals havde forkortet sig rigtig med siden den var blevet målt om middagen og jeg havde regelmæssige veer. Jeg blev holdt øje med for at se hvordan det udviklede sig og vi håbede meget at det ville gå i sig selv igen.
Jeg syntes at veere tog til i styrke, så var efterhånden nervøs for om fødslen var ved at gå igang.
Vi fik ikke sovet meget den nat. Jeg havde svært ved at falde i søvn da veerne efterhånden bed til. Men fik en varmepude på lænden og så lykkedes det mig at få et par timers søvn. Stakkels Carsten måtte ligge på den hårde fødebriks med et tyndt lagen over sig, han fik ikke sovet meget den nat.
Mandag (32+2) morgen blev jeg tjekket igen, der var ikke sket det store og veerne havde ikke taget til. Jeg sendte Carsten hjem ved 7 tiden, så kunne han få fulgt Liva i børnehave og få et møde overstået.
Jeg blev rykket på svangreafdelingen igen ved 9-tiden da der ikke rigtig skete noget med mine veer.
Der gik dog ikke længe inden jeg havde fortrudt at jeg havde sendt Carsten hjem, for veerne begyndte efterhånden at bide til!!!
Carsten kommer igen og da kl er lidt i 11 tilkalder vi en sygeplejerske. Jeg har efterhånden rigtig ondt. Der bliver tilkaldt en jordmoder fra fødegangen. Hun tjekker mig og siger at jeg er 4-5cm åben... Carsten og jeg kigger bare måbende på hinanden!
Jeg bliver overflyttet til fødegangen.
Kl. 11.30 snakker vi om smertelindring men jeg synes stadig det er til at holde ud, så vil gerne vente lidt.
Jeg får en varmepude som hjælper godt på smerterne over lænden.
12.41 har jeg 3-4 veer på 10 min. 12.45 beder jeg om epidural. Og nu begynder det pludselig at gå stærkt.
12.55 har jeg 4-5 veer på 10 min. Og jeg føler efterhånden de kommer væltede uden pauser.
13.25 har jeg stort set konstante veer. Idet narkoselægen, der skal lægge epi'en træder ind af døren, går mit vand i en kæmpe skylle og veerne tiltager.

Jeg ligger med en våd klud på ansigtet, og narkoselægen kommet hen for at hilse, jeg var SÅ ligeglad, han skulle bare give mig de stoffer nu!!!

13.30 sætter de en elektrode på lillebrors hoved for at holde øje med ham, samtidig tilkaldes en læge.

Alt det der sker nu husker jeg svagt, det hele væltede bare sammen, så det er efter hvad der står i min fødselsjournal og hvad Carsten har fortalt.

Narkoselægen kommer hen til mig og siger at han desværre ikke kan nå at lægge en epi på mig, da det pludselig er gået stærkt.

Jeg får iltmasken som hjælper nogenlunde til at jeg kan trække vejret ordentligt, men det gør så ONDT!!!
Og veerne kommer stadig væltende.

Imellem to veer skal jeg rykkes over på fødelejet, jeg tænker om jeg da ikke bare kan føde i sengen da jeg slet ikke kan overskue at komme over på det andet leje.
Lillebrors hjertelyd er ikke god!
Jeg bliver lagt på siden på fødelejet og hjertelyden bliver lidt bedre.

Jeg får besked på at presse når veerne kommer, men jeg er så udmattet!
Der bliver sat drop op så presseveerne bliver bedre. Der bliver tilkaldt flere læger og jordmødre så der nu er en 7-9 stk på stuen.

Jeg opfatter bare en masse mennesker omkring mig som hepper, holder ben og hånd osv. Et stort kaos.

Jeg hører en sygeplejeske spørge Carsten om han er ok, og han svarer "nej, men jeg tror hun har det værre". Jeg ved at han på et tidspunkt går ud, men jeg opfatter det ikke.

Min jordmoder siger at lillebror ikke har det for godt og derfor skal ud NU!!! De vil derfor tage ham med cup. Det gør så forbandet ondt at få lagt den cup på og da de begynder at hive i den bliver det endnu værre. Cuppen smutter af hans hoved nogle gange (Carsten har efterfølgende fortalt at der sprøjtede blod ud over alt). Jordmoderen ligger et klip og ved 4. træk får de ham endelig ud og smerterne er øjeblikkeligt ovre!

Lillebror har det dog ikke for godt. Jeg opfatter ikke ret meget men Carsten har efterfølgende fortalt at han rent faktisk er død da han kommer ud, jeg ser han er helt blå og slatten, og han får hjertemassage i 4 min inden de får liv i ham.

Jeg får herefter lov at ligge med ham i ca. 2 min. Hvorefter han ryger i kuvøse og ned på børneafdelingen, hvor Carsten går med.

Han vejede 2359g og var 44cm.

Det var en skrækkelig oplevelse for både Carsten og jeg, og jeg er glad for vi ikke skal have flere børn!!!

De har efterfølgende sagt at lillebror var stjernekigger og at de mente mit bækken var for smalt. Normalt ville så lille en bebs komme ud ved første træk med cuppen, så at de skulle bruge 4 træk var ikke helt normalt.

Jeg håber at Carsten på et tidspunkt har lyst til at skrive hans oplevelse af forløbet.

Billederne kommer lidt senere da jeg skriver fra min iPad
Read More

© Miraklerne, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena