En blog om mine to små mirakler.

21. feb. 2012

Så er der update! - Mikkel

21. feb. 2012  at 11.17
Der er sket så meget den sidste tid, lad mig se om jeg husker at få det hele med.
Fredag d. 10/2 var det planlagt at Mikkel og jeg skulle hjem på orlov fra fredag til mandag.
Jeg var helt overstadig af glæde indtil lægen og en sygeplejerske kom ind.
De havde fundet at Mikkels leverbiopsi var dårlig og de mente derfor at han muligvis havde galdevejsatresi.
Det skulle selvfølgelig tjekkes og dette gøres på Rigshospitalet. Og så vrælede jeg, for jeg havde sådan glædet mig til at komme hjem en hel weekend.
Jeg fik dog lov til at tage hjem fredag og så skulle vi møde på OUH lidt i 8 lørdag morgen.

Lørdag d. 11/2 møder vi så op på OUH hvor en taxa holder og venter på at køre os til Riget.
Dette har jeg så fortalt om, hvordan vi ankommer og Mikkel ikke er skrevet op på nogle afdelinger osv.

Udsigt fra stuen på Riget


Mikkel i den store tremmeseng på RigetOg det ender jo så rent faktisk med at vi tager hjem igen, da der ikke skal foretages nogle undersøgelser på Mikkel før mandag.


Så vi tager, en rigtig hyggelig, togtur hjem. Carsten henter aftensmad på Jensens og så hygger vi ellers bare.
Søndag d. 12/2  hygger vi også hjemme, vi skal først være på Rigshospitalet om aftenen.


Om aftenen tager vi så endnu en, hyggelig, togtur tilbage til København.
Vi installerer os på værelset og venter så bare på at det bliver mandag.Mikkel skal faste fra kl. 2 om natten, så han bliver fyldt godt. Fra kl. 2- kl. 6 må han dog få lidt sukkervand, hvilket vi gør brug af da han jo er sulten!
Der er planlagt operation kl. 8 mandag morgen d. 13/2.Vi har fået fortalt om operationen. De skal ind og kigge på galdevejene. De åbner Mikkel, igen, og lader noget kontrastvæske løbe igennem galdegangene, dette kan de kun gøre hvis de lukker ham op, herefter er der så to muligheder.

1. Der har siddet en prop og spæret for at galde kunne passere. Galdevejene bliver skyllet igennem og det hele retter sig - dette tager måske et par timerEller


2. Galdevejene er lukkede/ikke eksisterende = galdevejsatresi
Ved denne tilstand tager man således et stykke af tarmen som sætte direkte op til leveren, således at galden kan komme denne vej ud - dette kan tage 5-6 timer.


Samtidig havde de så snakket om at lægge hans stomi tilbage, hvilket vi havde sagt ja til.

Vi beder dem om at ringe til os når de ved hvilken af operationerne det bliver.

Heldigvis får vi en opringning om at det IKKE er galdevejsatresi!!! Neeej hvor bliver vi glade!!!

Vi aftaler med sygeplejerskerne at vi tager en tur på strøget. Vi har brug for at komme lidt ud og væk og at få tankerne på noget andet.
Så nu kunne vi endelig bare være mand og kone, gå hånd i hånd og drikke kaffe på Baresso. Det var virkelig hyggeligt og tankerne kom væk fra alt det sygehusgejl.

Efter operationen, som var en succes, kom vi på neonatal med Mikkel. Her skulle han ligge til observation et døgns tid. Der var kun 1 voksenseng på stuen, så vi aftalte at Carsten tog hjem, han havde også møde dagen efter, og så blev jeg ved Mikkel.

Det var en lille træt og dårlig dreng vi fik tilbage, med drop i begge hænder og sonde ned i maven.
Aftens udsigt fra neonatalafdelingen på Riget

Udsigt denne anden vej på Riget
Tirsdag d. 14/2 kommer vi, efter morgenmaden,  tilbage på børnekirurgisk klinik afd. 4053.Mikkel får en del morfin (senere viser det sig at han har fået alt for meget pga. misforståelser mellem læge og sygeplejersker :-S )
Han er helt væk og groggy hele dagen og når han endelig åbner øjnene stirrer han bare tomt ud i luften. Det var rigtig væmmeligt at se ham sådan.Det var også denne dag at Sjællands symfoniorkester kom forbi Riget og gav koncert på de forskellige afdelinger.Carsten kom senere og overnattede hos os.

Onsdag d. 15/2 havde Mikkel det efterhånden helt godt igen. Han havde fået skruet rigtig meget ned for morfinen og vi følte os klar til at komme tilbage til OUH, men OUH følte sig åbenbart ikke helt sikre på at få os tilbage, så vi måtte blive på Riget endnu en dag. De ville også gerne være sikre på at der var hul igennem... Og det var der heldigvis!!!! Mikkel begyndte, for stort set første gang i sit liv, at fylde bleer.

Om middagen tog vi et  smut på strøget igen og hyggede os der et par timer.

Carsten måtte igen tage tilbage til Odense og vi blev i København.

Torsdag d. 16/2 vågnede jeg op til en smuk solopgang. Jeg håbede at det var i dag vi kom tilbage til Odense.Men desværre ville OUH stadig ikke have os tilbage så endnu en dag måtte bruges på Riget.


Fredag d. 17. Fik vi endelig lov at komme til Fyn igen! Kl. lidt i 9 stod en taxachauffør og ventede på os. Jeg havde pakket alle tasker onsdag så jeg var bare KLAR til at komme af sted.


Jeg havde håbet på at, når vi kom til OUH, at vi så fik lov at tage hjem og så bare komme til chek, men sygeplejersken ville ikke lade os gå så vi måtte blive på OUH og overnatte.


Der var fastelavn i Livas børnehave, men det kunne jeg desværre ikke være med til :-( Havde ellers glædet mig til at lave en fin prinsesse ud af hende og være med til at se dem slå på tønden. Men det var så mormor der fik  fornøjelsen af dette i dag.


Carsten og jeg havde 6 års dag, så jeg havde også lidt håbet at vi kunne hygge derhjemme. I stedet overraskede han mig med at komme på sygehuset med aftensmad og guf <3

Lørdag d. 18/2 fik jeg så endelig lov at tage hjem. Vi skulle først møde på sygehuset igen mandag.
Carsten skulle have været til "julefrokost" men blev (heldigvis) hjemme når nu det var første dag hjemme længe... og heldigvis for det, Mikkel skulle hænge på mig hele dagen, han manglede så meget at mærke tryghed. Var han ikke på min mave skreg han!
Jeg ved ikke hvordan jeg skulle have passet både ham og Liva hvis Carsten ikke havde været hjemme... så HURRAAA for mænd som ham <3
Søndag d. 19. skulle bare være en hyggedag. Men da jeg skifter Mikkel ser jeg at hans operationssår/ar er sprunget op. Så jeg måtte af sted på H1 med ham. Kom derud og skulle vente på en overlæge. 3 1/2 time ventede jeg uden at nogen dukkede op. I mellemtiden var såret sprunget mere op, det var rigtig væmmeligt at se på.
Så bliver der i stedet tilkaldt en kirurg som er der i løbet af 5 min.

Endnu engang begyndte jeg at hyle, det var en lille bitte ting, men jeg kunne bare ikke have mere i mig. Det var jo meningen vi bare skulle hygge den her dag og i stedet forlader jeg en lille pige som stille spørger om vi skal blive på sygehuset nu :-(
Heldigvis fik vi lov at tage hjem igen!!!

Mandag d. 20. skulle jeg være på sygehuset kl. 10, vi nåede dog lige at morgenhygge lidt og få fulgt Liva i børnehave


Mikkel skulle vejes og kigges på.
Desværre havde han tabt sig en del :-( omkring 200g.
De siger dog det er normalt i starten efter tilbagelægning af stomi, men det var alligevel lidt af et slag i ansigtet.
Kirurgen forklarede at tyktarmen jo ikke har været brugt før og derfor skal den lige i gang med at arbejde igen, lige nu var den nærmest bare et hult rør hvor det hele løb direkte igennem. Så vi skal give det tid.
I mellem tiden skal vi så være på sygehuset fra 8-17 hver dag, da de giver ham mad i sonde. De giver ham det sådan at det løber jævnt over hele dagen m. 25ml/t på den måde er der hele tiden gang i tarmen og den bliver "trænet" op.
Vi håber på hurtigt bedring!!!

Mikkel er nu 11 uger og vejer 3080g

 

2 kommentarer:

  1. Nu har jeg fulgt jer lige siden Mikkel kom til verden, og hold k... han er altså bare så lækker !!

    - Og du er så sej, at du har overskud til at skrive herinde..

    SvarSlet
  2. Puha, man bliver jo helt forpustet af den omgang! Men det lyder jo til at der endelig er lidt fremgang, og jeg håber at det bliver ved sådan.

    SvarSlet

© Miraklerne, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena