En blog om mine to små mirakler.

18. apr. 2012

Tigerspring

18. apr. 2012  at 14.16
Har i hørt om det før?

Nogle hollandske forskere har fundet ud af at børn går igennem flere udviklingsspring/tigerspring. Det har de fundet ud af ved at studerer adfærd hos mere end 10.000 børn. De har, meget præcist, kunne forudsige hvornår børnene vil ramme disse perioder, nærmest på uger!

Efter hvert spring vil barnet have tilegnet sig nogle nye færdigheder.

Det første spring kommer når barnet er ca 5 uger gammelt (4 1/2-5 1/2 uge) (regnet fra terminsdato)
De andre spring kommer ved ca. 7 uger,  11 1/2 uge, 14 1/2 uge,  22 1/2 uge, 33 1/2 uge, 41 1/2 uge, 50 1/2 uge, 59 1/2 uge og 70 1/2 uge - det kan dog ske med et par ugers marginer... Men jeg må sige at Mikkel rammer dem meget præcist!!!

Når børn rammer ind i et tigerspring reagerer de ofte ens, det kan være ved at de

 • Græder oftere
 • Ønsker mere fysisk kontakt
 • Seperationsangst i større grad
Og en masse andre ting. Mikkel reagere især ved at ville være på arm konstant og at sove ekstremt dårligt!!! (dårligere end han normalt gør).

Så da Mikkel i går havde en dag hvor jeg ikke kunne ligge ham 2 min. måtte jeg hen og kigge i min "tigersprings-app" og sørme om ikke der lige netop i går startede endnu et tigerspring.

Det spring han er ved nu hedder "Glidende overgange" og når han er ovre det, om ca. 1 uge, vil han begynde at lære at trille, være mere livlig, roligere bevægelser når han følger ting med øjnene m.m.

Det er ret spændende, men også ret hårdt når man har en "tigersprings-baby". Men det hjælper lidt når man ved hvorfor han gør de her ting.
3 kommentarer:

 1. Jeg brugte bogen "60 vidunderlige uger" da Ida var baby (før app-tiden :-D) og jeg synes det var rigtig godt og gav lige nøjagtig god forståelse for det der sker i det lille menneskes udvikling. Hvordan regner du så Mikkels alder, i forhold til teorien? Er det fra termins dato?
  Mvh Mette

  SvarSlet
 2. Jeg regner fra terminsdatoen, men tror dog på det motoriske at han er noget bagud, også længere end hvis han var født til termin.
  Men det kan jo også sagtens være sat noget tilbage efter alt det han har været igennem.
  Tilgengæld er han utrolig opmærksom og med :)

  Det er jo over den bog at den her app er lavet, så det er bare for at være lidt fiks og med på moden ;-)

  SvarSlet
 3. Kender den godt, jeg har bogen da en i mødregruppe snakkede meget om den og det er meget rart man lige kan slå op og læse i den hvis ens barn er lidt umugligt.

  SvarSlet

© Miraklerne, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena