En blog om mine to små mirakler.

10. jun. 2012

LANG update - 1/2 års update

10. jun. 2012  at 23.24
Nu blev Mikkel jo 1/2 år her d. 5. juni, så synes jeg lige jeg ville lave en up date på ham, hvad han kan nu osv.

Mad:

Mikkel får stadig den dyre modermælkserstatning, Neocate. Heldigvis får vi en del tilskud, så vi skal ikke betale fuld pris, men det løber alligevel op da Mikkel efterhånden tømmer sådan en bøtte på 2 dage :)
Han er også begyndt at få lidt grød og mos.
Frugtmosen er et hit :) Og så prøver vi med majsgrød og mos af kartofler/gulerod og gulerod/broccoli.
I dag fik han frugtmos til formiddag, majsgrød med lidt frugtmos til middag og kartoffel/gulerodsmos til aften.
Han spiser vel ca. 1/2 dl. så det er ikke så meget endnu, men det er okay :) 

Han får lidt vand i kop ved siden af og er faktisk blevet rigtig dygtig til at drikke af kop efterhånden.


Tilgengæld har vi et hyr uden lige med flasken for tiden. Han møffer rundt, arme og ben kører bare på ham, han kan slet ikke ligge stille imens han spiser og samtidig brokker han sig højlydt hele måltidet igennem - Også om natten!
Håber det bare er en periode og at det snart går over, for det er ingen fornøjelse at give flaske lige nu!


Søvn:
Tjah....

Egentlig går det vel meget godt.... om natten i hvert fald... og det er jo dejligt.

Om dagen kæmper jeg en del! Han vågner som regel efter 1/2 time, er jeg heldig kan jeg vugge ham i søvn igen og så sover han endnu 1/2 time og så kan jeg vugge igen osv. Men andre gange vågner han helt op efter den 1/2 time. Og det er jo bare ikke nok med 1/2 timers lure!

Går vi med barnevognen falder han som regel altid i søvn, men vågner så snart barnevognen står stille.
Jeg har en plan om at den næste uge her skal vi øve lidt at falde i søvn i barnevognen udenfor. Han har indtil videre mest sovet indenfor i sin lift, netop fordi han vågnede efter så kort tid.
Det betyder så også at hvis han ind imellem tager flere timer i streg så får jeg slet ikke udnyttet dem, fordi jeg bare går og venter på at han vågner.

Om aftenen bliver han som regel puttet ved 19 tiden og sover så til mellem 22 og 24 hvor han får en flaske. Sover videre til mellem 3-5 hvor han får en flaske mere og sover videre til et sted mellem 6 og 8.
Det er ikke 100% fast endnu.

Men for pokker hvor jeg glæder mig til han sover igennem.
Jeg får max. 3-4 timer i streg, jeg savner virkelig en hel nats søvn.
Og selvom jeg så sover lidt sammen med ham i løbet af dagen, og også får et par timer der, så virker det bare ikke lige så godt som en hel nats uafbrudt søvn.
Så jeg håber snart at han finder fidusen i at spise masser af grød så han kan sove hele natten!

Her til aften er forøvrigt første gang han er blevet puttet ovenpå, i soveværelset, ellers plejer han at stå hernede og sove i liften indtil vi går i seng, men som han har sovet de sidste par uger kunne han ligeså godt stå ovenpå. Så får vi heller ikke vækket ham når han skal bæres op i liften.
Og faktisk gik "falde i søvn" perioden ekstremt godt her til aften! Hvor jeg ellers skal sidde med liften på benene og vugge ham i søvn, satte jeg ham i liften i hans vugge, puttede ham og gik så ind for at putte Liva. Skulle lige ind og putte sutten i hans mund igen, to gange - det er et hit at hive sutten ud for tiden - men ellers lagde han sig bare til at sove!

Udvikling:


Mikkel øver og øver og øver på at trille. han kan bare ikke lige komme helt rundt endnu og han bliver stiktosset :)
Der bliver også øvet på puslebordet, hvilket kan gøre det til lidt af et arbejde at skifte ble :)


Men et lille skub og så er han omme på maven.
Det er han tilgengæld blevet drøngod til, det der med at ligge på maven!
Han kan ligge længe og kigge på tingene og forsøge at nå dem.

 
 Han er også blevet rigtig god til at gribe om ting. Stort set alt vi rækker ham kan han få fat i og der skal hives i alt hvad der er i nærheden ... også søsters krøller :)Når man så har fået fat i det der nu er foran en, om det er legetøj, søsters hår, mors finger eller andet, så bliver det straks proppet i munden og så bliver der gnavet løs :)

Mikkel er begyndt at sidde lidt i højstol. Han kan ikke selv holde balancen endnu, så han får ikke lov at sidde ret længe, bare lige længe nok til at mor lige kan rydde væk i køkkenet eller mens han får sin grød. Og det er bare toppen! Så kan man rigtig følge med!
 Der kommer også flere og flere nye lyde på, det er rigtig hyggeligt... Måske lige bortset fra "Neeeeeeeeeehhhhh"-lyden, som han siger når han er utilfreds med et eller andet.... og det er ret meget lige for tiden!

Se da for øvrigt lige en hårpragt han havde da han var mindre :D Og nu er han bare en total skaldepande!Sygdom:
Det er jo det der har fyldt mest det sidste 1/2 år og for 1/2 år siden var der ingen der havde troet at vi ville stå hvor vi gør nu. Og det er jo simpelthen fantastisk!!!
Det ER et MIRAKEL! Intet mindre!

Hans mave har det godt! Det er stadig meget tyndt det der kommer ud og det kommer mange gange om dagen, men det vigtigste er jo at han tager på og at han trives og det gør han!
Se billederne hvad synes i :)

Vi går stadig til vægtkontrol på H1, vi skal afsted igen d. 19/6. Jeg ved ikke hvor længe vi skal blive ved med det, for egentlig kunne jeg jo bare få hans vægt tjekket ved sundhedsplejersken, men han får også taget blodprøver hver gang. Han får jo stadig lidt forskellig medicin, så det er det de lige skal tjekke op på også ved besøgene.

Men ellers har han det jo godt! Vi skal være lidt OBS'e på at han ikke lige behøver at blive smittet med noget, da han, pga. den for tidlige fødsel, tager imod infektioner lettere og de kan også sætte sig værre på ham.
Samtidig er han stadig ret sensitiv. Hvis der sker for meget, eller vi er et sted med mange mennesker, reagerer han stærkt. Det viser sig "desværre" først om aftenen eller næste dag, så det kan godt være lidt svært for andre at forstå hvorfor vi skærmer ham som vi gør, men når man har gået med en grædende og urolig dreng på armen en hel dag, så tænker man lige lidt ekstra over hvad man tager ham med til.
Det er ikke sådan at vi låser os selv inde herhjemme, men arrangementer både fredag, lørdag og søndag dropper vi som regel :) Hold da op en lang smørre hva?! Gad vide om nogen er nået hele vejen?

Men skal vi ikke slutte af med to billeder

Helt ny! Carsten tog dette billede lige da Mikkel var kommet på H5 (Neonatal)


Og så det her, som vi fik taget i mandags til hans pas - dagen før han blev 6 mdr.


Der er sket "lidt" på 6 mdr!
Godt 3600g tungere! (Fra 2356 g til 6 kg)
Og 19 cm længere! (fra 44 cm til 63 cm)

Min skønne skønne MikkelPs. Jeg er simpelthen lige nødt til at vise hvad jeg har lavet sammen med min store skønne datter i dag.
Er det ikke bare fint? Smeltede hama-perler, så de er blevet helt flade.
9 kommentarer:

 1. Tina for fanden, hvor er han blevet STOR!!!
  Og lækker og jeg kunne blive ved..

  Hans øje er da kommet flot med nu <3

  Dejlig ½ års update <3

  SvarSlet
 2. Hvor er det nogle gode billeder af Mikkel. Og så er jeg ret meget tilhænger af de lange updates, specielt når det er med denne lækre fyr.

  SvarSlet
 3. Ja er det ikke vildt så meget der er sket på 1/2 år!!! :D

  Og hans øje er blevet rigtig fint! Pupillen er stadig "dum", altså den udvider sig ikke ligeså meget som den anden, men om det har nogen betydning ved jeg ikke.
  Det skal tjekkes en dag, er bare så træt af at rende på sygehuset i tide og utide og det er jo ikke noget der genere ham, så jeg trækker den lidt :)

  SvarSlet
 4. Tillykke med ½ års dagen. Super update med skønne billeder. Hvor ser Mikkel da bare glad og lækker ud.:-)

  Kh. Louise, www.harnfeldt.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Hold da op, hvor er det bare sket meget! Han er en sej lille fyr! :)

  SvarSlet
 6. Tro mig, jeg slugte hele indlægget.. Det er så spændende at høre om hvordan det hele er gået.. jeg kender jo en del til det må man sige! Synes simpelthen at han og I klarer det så fantastisk! Han ER et mirakel - et stort et af slagsen og det skal I altid huske på.. Skøn update.

  Kh. Signe(fra baby.dk) www.signehejlesen.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Tak skal i have :) Ja han vokser som en gal og udvikler sig helt vildt :)

  SvarSlet
 8. det tog ikke mange minutter at konsumere en så skøn update :) dejligt det bare er gået så meget i den rigtige retning!!
  Det med putningen kan jeg kende så godt fra vores Emil på knap 3 mdr, han er umulig at putte i mere end 1/2 time, vugge og så 1/2 time igen.. men vi håber det bliver bedre med tiden :P

  Tillykke med det 1/2 år som er gået, han er jo intet mindre end en rigtig lækkermås!

  SvarSlet
 9. Hvor er det bare nogle helt fantastiske billeder, puh, når man tænker tilbage på dengang han var så lille og alt den usikkerhed og bekymring der har fulgt med. Det må simpelthen have været den største følelsesmæssige rutsjebane på de 6 måneder. Hvor er det dejligt han har det godt og er kommet sig så flot ovenpå den hårde start på livet <3

  www.voresmini.blogspot.com

  SvarSlet

© Miraklerne, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena