En blog om mine to små mirakler.

9. maj 2012

Henvisning til fysioterapi og ergoterapi

9. maj 2012  at 10.11
I går fik jeg brev fra fysioterapeuten vi var tilknyttet på OUH. Hun havde sendt en henvisning til kommunens fysioterapeut, men henblik på øvelser osv. til Mikkel.
Men hun vil også meget gerne indstille Mikkel til ergoterapi. Hun synes at han har så mange problemer, både motoriske, men også sensoriske, at han har brug for ekstra hjælp.

Jeg er både glad og trist.

Glad fordi det er så godt at der kan gøres noget og at der bliver gjort noget. At vi har mulighed for at tage imod tilbuddene så Mikkel kan få hjælp allerede nu, så han problemer, forhåbentligt, kan løses hurtigt.

Trist fordi alle forældre bare gerne vil have et rask barn der ingen problemer har og hver gang vi skal til noget nyt af det her, bliver jeg mindet om at Mikkel har problemer.

Lidt uddrag fra fysioterapeutens papirer:

Rygliggende: Han giver god og langvarig øjenkontakt, smiler, pludrer og charmer. Hovedet holdes i midten let roteret til højre som er favoritsiden.
Der er nedsat aktiv rotation til venstre, men fri passiv bevægelighed.

Bevægelserne er sitrende, hakkende og lidt stive.Hænderne holdes ofte knyttet med tommelen inde i håndfladen, men hånden kan dog også åbnes.
God stabilitet i rygliggende, hvor han løfter benene op til maven og rører ved lårene.
Han er endnu ikke begyndt at trille til siderne og placeret i sideliggende forsøger han ikke aktivt at komme til rygliggende, dette sker dog ofte alligevel, da han er meget ustabil i stillingen og derfor mister balancen og triller rundt.

Placeret i maveliggende løfter han hovedet ca. 45 grader. Støtter let på underarmene som er placeret langt tilbage og kun den øverste del af brystet løftes fri fra underlaget. Han er meget ustabil i stillingen, men har på trods af det en god udholdenhed og holder stillingen i længere tid.

Så står der lidt om ledende som er meget stive, men som bevægelserne gentages løsnes de.

Sensorisk er Mikkel sart. Forældrene er opmærksomme og gør meget ud af at skærme ham.  Desuden observeres ifm. undersøgelsen at han tydeligt reagerer ved stillingskift og bliver ifm. undersøgelsen meget ked af det til sidst, hvilket tolkes som overstimulering.

Tilslut skriver hun at han har (er?) hypertoni, hvilket vil sige at han har meget spænding i musklerne og at kvaliteten af hans bevægelser er påvirket af dette.

Vi håber at fysioterapi og ergoterapi kan hjælpe Mikkel

2 kommentarer:

  1. Æv at der er så meget. Men dejligt at der bliver gjort noget ved det. Håber at der kommer hurtige fremskridt :)

    SvarSlet
  2. Det lyder også voldsomt, når det er skrevet ned på den måde.
    Håber at det kan hjælpe ham hurtigt

    SvarSlet

© Miraklerne, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena